top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΔημήτρης Ζαρβαλιάς

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε την λειτουργία του ρελέ σας;

Θα πρέπει να πάτε στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού σας και να εντοπίσετε την ασφάλεια που πάνω της έχει το κουμπί TEST (όπως αυτό στην εικόνα).



Ονομάζεται ρελέ διαρροής ή και ρελέ διαφυγής.


Η ηλεκτρική εγκατάσταση της οικίας ή του καταστήματος σας, πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά διακόπτη διαρροής.


Ο διακόπτης διαρροής ή ρελέ, προφυλάσσει τον ανθρώπινο οργανισμό, από ηλεκτροπληξία, όταν η τιμή της έντασης του ρεύματος γίνεται επικίνδυνη και ανεβαίνει πάνω από τα 50 mA.



Ο ρόλος του ρελέ είναι να κόψει το ρεύμα όταν υπάρχει διαρροή στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε χρόνο μικρότερο από 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.


Ο διακόπτης διαρροής πρέπει να εγκατασταθεί στο γενικό πίνακα του σπιτιού ή του καταστήματος, πριν από οποιαδήποτε κατανάλωση, από αδειούχο ηλεκτρολόγο που θα πραγματοποιήσει και τον έλεγχο της εγκατάστασης.


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Ύστερα απο την εγκατάσταση του ρελέ, θα πρέπει ανά τακτικά χρονικά διαστήματα (κάθε 3 μήνες τουλάχιστον) να ενεργοποιείτε το ρελέ, πατώντας το κουμπί TEST, για να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία του.


Εάν διακοπεί η ηλεκτροδότηση αφού πατήσετε το κουμπί TEST, τότε το ρελέ λειτουργεί κανονικά. Στην περίπτωση που δεν συμβεί τίποτα, παρακαλούμε καλέστε άμεσα τον ηλεκτρολόγο σας!


Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε την λειτουργία του ρελέ σας;



41 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page